Fransa Ligue 1 iddaa tahminleri ve analizleri

Marsilya Clermont İddaa Tahmini 17.12.2023

Fransa Ligue 1‘de 4 haftadır maç kaybetmeyen Marsilya ile son 4 haftanın tamamında puan kaybeden Clermont, 17 Aralık Pazar akşamı karşıya karşıya geliyor. Fransa Ligue 1 mücadelesi Türkiye saati ile 19:05’te başlarken, beIN SPORTS MAX 1 ekranlarından canlı yayınlanacak.

Geznobet, Marsilya galibiyetine 1.45, beraberliğe 4.65, Clermont galibiyetine ise 7.20 oran belirlemiş durumda. Gol seçeneklerinde ise KGVAR 1.95, KGYOK 1.85 oran kazandırıyor.

Marsilya Lige Odaklandı

Fransa Ligue 1’de 4 maçtır mağlup olmayan, son 3 haftanın tamamından ise galip çıkmayı başaran Marsilya, yeni hocasıyla yükselişe geçti. Gennaro Gattuso yönetiminde bu sezon ilk kez üst üste 3 haftadan galip ayrılan ev sahibi, 3 maçta 9 gole imza atarken, kalesinde ise sadece 2 gole izin verdi. Rennes, Lyon ve Lorient gibi ezeli rakiplerine karşı kazanan Marsilya, 15 hafta sonunda puanını 23’e yükseltirken, 6. sırada kendisine yer buldu. Üst sıra yarışına geçte olsa girmeyi başaran ev sahibi, bu sezonki 3. teknik adam değişikliğinde kötü gidişata dur diyebildi. Marsilya ligde aldığı galibiyetlerle dikkat çekerken, hafta içi Brighton deplasmanında mağlup oldu ve Avrupa sahnesinde ilk mağlubiyetini alarak, grup liderliğini rakibine kaptırdı. Son 16 Play Off Turu’nda mücadele edecek olan Marsilya, Avrupa mağlubiyetini ligde unutturmak istiyor.

Clermont Dipten Kurtulamadı

Fransa Ligue 1’de son 4 hafta puan kayıplarına engel olamayan Clermont, en alt sırada yer almaya devam etti. Pascal Gastien yönetiminde ligin en alt sırasına demir atmasına karşın, 15 haftadır teknik adam değiştirmeyen Clermont, son 4 haftayı 2 mağlubiyet, 2 beraberlikle geride bıraktı. 15 haftada sadece düşme hattında yer alan Lyon ve Lorient’e karşı galip gelebilen konuk ekip, geri kalan 13 haftayı ise 5 beraberlik, 8 mağlubiyetle geride bıraktı. İlk haftadan itibaren hücum hattında etkili olamayan Clermont, 15 maçta sadece 9 gole imza atarken, ligin en zayıf hücum performansını sergiledi. Kalesinde ise 21 gole engel olamayan ekip, savunma performansıyla da güven vermedi. Bu hafta Marsilya deplasmanında izleyeceğimiz Clermont, kazanarak ligin en alt sırasından kurtulmak istiyor.

Maarsilya – Clermont Maç Bilgileri

Marsilya – Clermont Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS MAX 1 ekranlarından Türkiye saati ile 19.05’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Velodrome Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Marsilya takımında Jonathan Clauss kart cezalısı. Rongier, Correa ve Ndiaye’nin sakatlıkları devam ediyor. Clermont takımında Stan Berkani ve Florent Ogier’in sakatlıkları devam ediyor.

Marsilya’nın 11’i Belli mi?

Marsilya’nın muhtemel kadrosu: Pau Lopez, Veretout, Michael Murillo, Chancel Mbemba, Samuel Gigot, Leonardo Balerdi, Jordan Veretout, Azzedine Ounahi, Renan Lodi, Joaquin Correa, Pierre Aubameyang.

Clermont’un 11’i Belli mi?

Clermont’un muhtemel kadrosu: Mory Diaw, Andy Pelmard, Mehdi Zeffane, Alidu Seidu, Cham Saracevic, Bilal Boutobba, Maxime Gonalons, Shamar Nicholson, Johan Gastien, Yohann Magnin, Jim Allevinah.

İddaa Tahmini

Son haftaların formda takımı Marsilya, sahasında ligin en zayıf halkası Clermont’u konuk edecek. 3 haftadır üst üste galibiyetlere imza atan Marsilya’nın, taraftarı önünde kazanmaya devam edeceğini ve ligin zayıf halkasına puan kaptırmayacağını düşünüyoruz.

İddaa Oranı: MS 1, Oran 1.28

Genzobet Oranı: MS 1, Oran 1.45

Maç Sonucu: 2-1

Maç Sonu Editör Yorumu: Marsilya iç sahada kazanmaya devam etti. Fransa Ligue 1’in en alt sırsında yer alan Clermont karşısına 2 maçlık galibiyet serisiyle çıkan ev sahibi, haftayı 3 puanla kapatarak, seriyi 3 haftaya çıkardı. Kazananları tebrik ederiz.