İddaa Tahminleri ve Analizleri

Galatasaray Fenerbahçe İddaa Tahmini 29.12.2023

Galatasaray ile Fenerbahçe, Türkiye Süper Kupa finalinde kozlarını paylaşıyor. 29 Aralık Cuma akşamı Suudi Arabistan’ın Al-Awwal Park Stadı’nın ev sahipliği yapacağı derbi mücadelesi, Türkiye saati ile 20:45’te sahne alacak. ATV ekranlarından canlı yayınlanacak mücadelenin hakime ise Abdulkadir Bitigen.

Bets10, Galatasaray galibiyetine 2.40, beraberliğe 3.60, Fenerbahçe galibiyetine ise 3.10 oran belirlemiş durumda. Bets10 tarafından Derbi için hazırlanan özel oran fırsatlarında, Fenerbahçe Kazanır seçeneğini tercih ederek, 50.00 oran kazanma şansına sahipsiniz.

Galatasaray Kadıköy Deplasmanında Kaybetmedi

Galatasaray zorlu Fenerbahçe deplasmanından golsüz beraberlikle döndü. Okan Buruk ve öğrencileri, 90 dakika boyunca ligin liderlik koltuğunda oturan ezeli rakibine isabetli şut şansı dahi vermezken, Icardi’nin etkisiz kaldığı maçta sonuca gidemedi ve mücadele golsüz beraberlikle sona erdi. Sarı Kırmızılıların derbide 90 dakikayı 1 isabetli şutla tamamladığını belirtelim. Liderlik koltuğunu ele geçirme şansını değerlendiremeyen son şampiyon, averaj farkıyla 2. sırada kalmaya devam etti. Derbiden alınan 1 puan ikili averajda avantajlı konuma geçmeleri için önemliydi. İki takımda zirvede yalnızlaşırken, tek rakibi olarak gördüğü Fenerbahçe ile Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelecek olan Galatasaray, bu maçtan kazanarak çıkmak ve psikolojik üstünlüğü rakibine kabul ettirmek istiyor. Süper Lig’de son 5 haftayı 4 galibiyet, 1 beraberlikle geride bırakan Okan Buruk ve öğrencileri, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde ortaya koyduğu etkili futbolu Süper Lig’e taşımakta zorlansa da, 17 hafta sonunda sadece 1 kez mağlup oldu ve Fenerbahçe ile birlikte şampiyonluğun en güçlü dayı olarak yoluna devam etti. Büyük maçlarda kolay mağlup olmadığını bu sezon bize hem Şampiyonlar Ligi sahnesinde hem de Fenerbahçe derbisinde gösteren Galatasaray, Süper Kupa finalini kazanmak istiyor.

Fenerbahçe Liderliği Korudu

Fenerbahçe cephesinde Fred’in yokluğunda puan kayıpları devam ediyor. Bu sezon sadece yıldız orta sahanın forma giymediği maçlarda puan kaybeden Fenerbahçe, Galatasaray derbisinden golsüz beraberlikle ayrıldı. İç saha avantajını iyi değerlendirmeyi başaramayan Sarı Lacivertliler, sezon başından itibaren ortaya koyduğu güçlü futbolu Galatasaray karşısında gösteremedi. Şüphesiz 1 puanın liderlik koltuğunu korumalarını sağlaması, maçın sonucuna etki etti. Kaybetmeyerek sezonun ilk yarısını lider kapatan Fenerbahçe, Fred’in takıma dönmesiyle birlikte, etkili futbolunu yeniden sahaya yansıtmak istiyor. İlk 16 haftada 44 gole imza atan Sarı Lacivertliler, ligin en fazla gol atan takımı olarak derbiye çıkmasına rağmen, skor üretemedi. Edin Dzeko tüm çabalarına rağmen ceza sahasında toplama buluşmayı başaramasa da, Fenerbahçe adına oyun liderliğini sürdürmeye devam etti. İç saha beraberliğiyle psikolojik üstünlüğü şampiyonluk mücadelesi verdiği Galatasaray’a kaybetmek üzere olan Sarı Lacivertlilerde, tüm gözler Süper Kupa finaline çevrildi. Fenerbahçe bu kez Galatasaray karşısında kazanarak, daha üstün bir oyun gücüne sahip olduğunu ispatlamak istiyor.

Galatasaray – Fenerbahçe Maç Bilgileri

Galatasaray – Fenerbahçe Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma ATV ekranlarından Türkiye saati ile 20.45’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi Abdulkadir Bitigen. Mücadele Al-Awwal Park Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Galatasaray’da Sergio Oliveira’nın sakatlığı devam ediyor. Angelino ve Davinson Sanchez’in durumu maç saatinde belli olacak. Fenerbahçe’de ise Rodrigo Becao’nun sakatlığı bulunuyor. Miha Zajc ve Serdar Aziz’in durumu maç saatinde belli olacak.

Galatasaray'ın ilk 11’i Belli mi?

Galatasaray’ın muhtemel kadrosu: Fernando Muslera, Sacha Boey, Abdülkerim Bardakçı, Victor Nelsson, Barış Alper Yılmaz, Lucas Toreira, Kaan Ayhan, Kerem Aktürkoğlu, Hakim Ziyech, Wilfried Zaha, Mauro Icardi.

Fenerbahçe’nin ilk 11’i Belli mi?

Fenerbahçe’nin muhtemel kadrosu: Dominik Livakovic, Bright Osayi Samuel, Alexander Djiku, Jayden Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, Fred, Sebastian Szymanski, İsmai Yüksek, İrfan Can Kahveci, Dusan Tadic, Edin Dzeko.

İddaa Tahmini

Türkiye Süper Lig’de liderlik koltuğunu korumayı başaran Fenerbahçe, bu sezon iki kulvarda birden bütün puan kayıplarını Fred’in yokluğunda yaşarken, yıldız ismin forma giydiği tüm maçlarını ise kazandı. Fred’in geri dönüşüyle birlikte, Fenerbahçe’nin eski oyun gücünü bizlere bir kez daha göstereceğini ve ligde mağlup edemediği Galatasaray’ı, Süper Kupa finalinde mağlup edeceğini düşünüyoruz.

İddaa Oranı: MS 2, Oran 2.60

Bets10 Oranı: MS 2, Oran 50.00

Maç Sonucu: Ertelendi.

Maç Sonu Editör Yorumu: Ertelendi.