UEFA Avrupa Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Roma Brighton İddaa Tahmini 07.03.2024

7 Mart Perşembe akşamı Türkiye saati ile 20:45’te başlama düdüğü çalınacak olan UEFA Avrupa Ligi Son 16 mücadelesinde, Roma ile Brighton karşı karşıya gelecek. Zorlu maçın yayın ekranı ise EXXEN platformu.

Bets10, Roma galibiyetine 2.18, beraberliğe 3.70, Brighton galibiyetine ise 3.30 oran belirlemiş durumda. Bets10 sitesinin takipçilerine sunduğu özel oran fırsatlarında ise, UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde KGVAR seçeneğini tercih ederek, 30.00 oran kazanabilirsiniz.

Roma’da Golcülerin Etkisi

Roma cephesinde Jose Mourinho sonrası göreve De Rossi geldi. Zor günlerden genç teknik adamıyla çıkmayı başaran ev sahibinde, De Rossi dönemi harika başladı. İtalya Serie A Ligi’nde son 7 haftadan 6 galibiyet çıkarmayı başaran Roma, sadece İtalya Serie A Ligi’nin lideri İnter karşısında mağlup oldu. Geçtiğimiz hafta Monza deplasmanından alınan 4-1’lik galibiyetle birlikte, ev sahibi UEFA Avrupa Ligi’nde vereceği Son 16 mücadelesine moralli çıkıyor. UEFA Avrupa Ligi’nin son finalisti, bu sezon gruplarda liderliği kaptırdı ve Son 16 Play Off mücadelesi verdi. G  Grubu’nda 6 maçtan 4 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyetle 13 puan topladılar ve Slavia Prag’ın 2 puan gerisinde kaldılar. Son 16 Play Off Turu kapsamında ise Feyenoord ile hem iç saha hem de deplasmanda 1-1 berabere kalan ev sahibi, penaltılarla Hollanda temsilcisini elemeyi başardı. Son haftalarda Dybala, Lorenzo Pellegrini ve Romelu Lukaku harika hücum performansları ortaya koyarken, De Rossi yönetiminde Roma son derece iyi bir hücum performansı sergilemeye başladı.

Brighton’da Moraller Bozuk

Brighton, İngiltere Premier Ligi’nin son haftalarında galibiyet almakta zorlanırken, Japon yıldızı Mitoma’nın sezonu kapatmasıyla birlikte, moraller iyice bozuldu. Sezona müthiş bir başlangıç yapan Roberto De Zerbi ve öğrencileri, son 8 haftalık fikstürün 6’sında puan kayıplarına engel olamadı. Geçtiğimiz hafta konuk oldukları Fulham deplasmanından 3-0’lık mağlubiyetle döndüler. İngiltere Premier Lig’de üst sıralardan umudunu kesmeye başlayan Brighton, 9. sıraya kadar geriledi ve rotasını büyük ölçüde UEFA Avrupa Ligi’ne çevirdi. Bu sezon B Grubu’nun ilk 2 haftasında 5 puan kaybeden konuk ekip, AEK Atina mağlubiyeti ve Marsilya beraberliğinin ardından, 4’te 4 yapmayı başardı. Son 4 hafta gol yemeden kazanan Brgihton, gruptan lider çıkara Son 16 biletini cebine koydu. Avrupa Ligi’nde etkisine kaldığı yerden devam etmek isteyen İngiliz ekibi, bu hafta Roma deplasmanına konuk olacak.

Roma – Brighton Maç Bilgileri

Roma – Brighton Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma EXXEN platformu tarafından Türkiye saati ile 20.45’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Olimpico Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Roma’da bu hafta Tammy Abraham’ın sakatlığı devam ediyor. Brighton takımında ise Joao Pedro, Hinshelwood, Solomon March ve Kaoru Mitoma’nın sakatlıkları bulunuyor.

Roma’nın 11’i Belli mi?

Roma’nın muhtemel kadrosu: Rui Patricio, Gianluca Mancini, Donny Huijsen, Angelino, Rick Karsdorp, Lorenzo Pellegrini, Leandro Paredes, Bryan Cristante, Romelu Lukaku, El Shaarawy, Paulo Dybala.

Brighton'ın ilk 11’i Belli mi?

Brighton’ın muhtemel kadrosu: Jason Steele, James Milner, Jan Paul van Hecke, Lewis Dunk, Pervis Estupinan, Pascol Gross, Mahmoud Dahoud, Solly March, Jakub Moder, Danny Welbeck, Evan Ferguson.

İddaa Tahmini

UEFA Avrupa Ligi’nin son finalisti Roma, teknik adam değişikliğinin ardından iki kulvarda birden yükselişe geçti. Brighton ise Premier Lig’de düşüşe geçerken, Avrupa’da etkisini kaldığı yerden sürdürmek istiyor. İki takımında avantaj elde etmek için çıkacağı ilk maçta, rakip fileleri havalandıracağını düşünüyoruz.

İddaa Oranı: KGVAR, Oran 1.47

Bets10 Oranı: KGVAR, Oran 30.00

Maç Sonucu: 4-0

Maç Sonu Editör Yorumu: Roma fişi ilk maçtan çekti. Daniele De Rossi ve öğrencileri, Brighton karşısında 4 golle galip gelirken, 90 dakika boyunca kalesinde gole geçit vermedi. Ev sahibi harika hücum ve savunma performansıyla, bizleri yanılttı.