Fransa Ligue 1 iddaa tahminleri ve analizleri

Rennes Marsilya Maç Tahmini 17.03.2024

Fransa Ligue 1‘de 26. hafta heyecanı 17 Mart Pazar akşamı devam ediyor. 19:05 seansında 8. sıradaki Rennes ile 7. sırada yer alan Marsilya karşı karşıya gelecek. Zorlu maçın yayın ekranı ise beIN SPORTS MAX 1.

Genzobet, Rennes galibiyetine 2.50, beraberliğe 3.45, Marsilya galibiyetine ise 2.85 oran belirlemiş durumda. İddaa ise ev sahibine 2.18, beraberliğe 3.00, konuk ekibe ise 2.51 oran veriyor.

Rennes Yükselişe Geçmek İstiyor

Fransa Ligue 1’de 6 hafta boyunca üst üste galibiyetler alan, 8 haftada ise maç kaybetmeyen Rennes, son 3 haftadan galibiyet çıkaramadı. Julien Stephan ve öğrencilerinin yenilmezlik serisi 2 hafta önce Lorient karşısında sona ererken, puan kayıpları geçen hafta Lille deplasmanında 2-2’lik beraberlikle devam etti. Son 3 haftayı 2 beraberlik, 1 mağlubiyetle geride bırakan ev sahibi, bitime 9 hafta kala yeniden Ligue 1’de yükselişe geçmek istiyor. Lille karşısında maça fırtına gibi bir başlangıç yapan ve ilk 20 dakikada skoru 2-0’a getirmeyi başaran Rennes, son 6 dakikada yediği 2 golle 1 puana razı geldi. Galibiyeti kaçıran ev sahibi, taraftarı önünde Marsilya’ya karşı aynı hatayı yapmak istemiyor. 36 puanla lgini 8. sırasında yer alan Rennes, ligin geri kalanında UEFA Şampiyonlar Ligi veya UEFA Avrupa Ligi bileti için mücadele edecek.

Marsilya’da Gasset Etkisi

Marsilya cephesinde Jean-Louis Gasset etkisi devam ediyor. Konuk ekip teknik adam değişikliğinin arından, Fransa Ligue 1’de son 3 hafta Montpellier, Clermont ve Nantes’i mağlup etmeyi başardı. Farklı galibiyetlere imza atan konuk ekip, 3 maçta 11 gol atarken kalesinde ise sadece 2 gole izin verdi. Marsilya sadece Fransa Ligue 1’de değil aynı zamanda UEFA Avrupa Ligi’nde de yeni hocasıyla iyi sonuçlar alıyor. Son 16 Turu’nun ilk maçında Villarreal’a karşı iç sahada 4-0’lık galibiyet alan Gasset’in öğrencileri, deplasmanda ise 3-1 mağlup olmasına rağmen tur atladı. Son 5 resmi maçta da rakip fileleri havalandırmayı başaran ve iyi hücum performansıyla dikkat çeken Marsilya, bu hafta Rennes deplasmanına konuk olacak. Son 9 haftaya girilirken, konuk ekip 39 puanla 7. sırada yer aldı.

Rennes – Marsilya Maç Bilgileri

Rennes – Marsilya Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS MAX 1 ekranlarından Türkiye saati ile 19.05’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Roazhon Park Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Rennes cephesinde Fabian Rieder, Enzo Le Fee ve Mahamadou Nagida’nın sakatlıkları devam ediyor. Marsilya’da ise Michael Murillo, Samuel Gigot, Valentin Rongier ve Bilal Nadir’in sakatlıkları bulunuyor.

Rennes’in 11’i Belli mi?

Rennes’in muhtemel kadrosu: Steve Mandanda, Warmed Omari, Guela Doue, Adrien Truffert, Arthur Theate, Desire Doue, Ludovic Blas, Martin Terrier, Baptiste Santamaria, Benjamin Bourigeaud, Arnaud Muinga.

Marsilya’nın 11’i Belli mi?

Marsilya’nın muhtemel kadrosu: Pau Lopez, Bamo Meite, Chancel Mbemba, Jonathan Clauss, Jean Onana, Leonardo Balerdi, Jordan Veretout, Geoffrey Kondogbia, Renan Lodi, Vitinha, Pierre Aubameyang.

İddaa Tahmini

Fransa Ligue 1’de son 9 haftaya girilirken, bu hafta karşılaşacak iki takımda üst sıraları bırakmıyor. 3 haftadır kazanamayan Rennes’in iç sahada galibiyete ihtiyacı var. Konuk ekip Marsilya ise hoca değişikliğinin ardından yakaladığı çıkışı sürdürmek istiyor. İki takımda 90 dakika sonunda fileleri havalandıracağını düşünüyoruz.

İddaa Oranı: KGVAR, Oran 1.50

Genzobet Oranı: KGVAR, Oran 1.68

Maç Sonucu: 2-0

Maç Sonu Editör Yorumu: Martin Terrier ve Benjamin Bourigeaud’ın golleri, Rennes’i iç sahada galibiyete taşıdı. Ev sahibi Marsilya karşısında 2 golle galip gelirken, 90 dakika boyunca rakibine gol şansı dahi vermedi.